“Mateu-lo, mateu-lo”, cridaven a les portes del Parlament, els militants de CiU a Raimon Obiols.

El 30 de Maig de 1984 Jordi Pujol era reelegit com a President de la Generalitat de Catalunya amb els vots de CiU, AP i ERC. Van ser unes eleccions marcades per “l’affaire” Banca Catalana.
Aquest dia, militants de CiU van organitzar una manifestació de suport a Pujol davant del Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella. La concentració va acabar amb insults i intents d’agressió a diputats del PSC i, especialment, al seu secretari general Raimon Obiols.
Així explicava La Vanguardia els fets:

El cordón de militantes, que había tenido que rodear el coche de Raimon Obiols para protegerle de las iras de las 500 personas que le aguardaban, se aflojó a consecuencia de las indicaciones de Renau y dio paso a los Mozos de Escuadra, quienes tuvieron que correr muchos metros junto al coche para que éste no fuera golpeado e interceptado. “Mateu-lo, mateu-lo” y “Obiols, botifler” fueron, entre otros, los epítetos lanzados que se subrayaban con gestos obscenos. En total, un centenar de mozos, más el retén que quedó en la Dirección General de Seguridad, cuidaron de la manifestación, así como unos 80 guardias urbanos…”

No estaria malament que els que ara demanen un “càstig exemplar”, (com el Síndc de Greuges, Sr Ribó) recordessin el que va passar aquest dia que no va tenim més conseqüències que els “susto” que Obiols o Maragall es van emportar al veure’s increpats per parlamentaris i militants de CiU, descontents amb la feina que llavors, feien a l’oposició.

Es pot descarregar la pàgina del diari aquí: Pujol valoró la manifestación como un aviso de que con Cataluña no se juega. Raimon Obiols fue amenazado por algunos manifestantes

Recordat des del bloc del Manuel Delgado

Aquesta entrada ha esta publicada en Mite, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a “Mateu-lo, mateu-lo”, cridaven a les portes del Parlament, els militants de CiU a Raimon Obiols.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.