Pensar la ciutat. Una mirada polièdrica de la vida urbana

Mirar, pensar, repensar la ciutat, i tot, amb una única i polièdrica voluntat: treure-li els colors, mostrar les seves vergonyes, denunciar la seva arrogància i autocomplaença i, finalment, identificar el deliri de la civilització contemporània

La Central (c/Mallorca)

Pensar la ciutat. Una mirada polièdrica de la vida urbana

Coordinat per Joan Muñoz

 Dimarts 23 de maig, 6 i 20 de juny, de 19:30h a 21hLa Central (c/Mallorca)

Què significa pensar la ciutat? Quines implicacions polítiques, filosòfiques o estètiques té avui en dia el fet de reflexionar sobre l’experiència de la vida urbana? Amb aquest curs pretenem abordar la noció de ciutat des de diferents perspectives i àmbits d’estudi, de tal manera que sigui possible teixir un debat multidisciplinari sobre les principals representacions, tensions, conflictes i ambivalències que històricament han tingut lloc en l’espai públic. Per tal d’il·lustrar els diversos enfocaments teòrics de partida —històrics, literaris o antropològics— s’exploraran els vincles mantinguts entre l’arquitectura i els seus relats, s’analitzaran les traces culturals d’una poètica urbana i es repassaran les transformacions viscudes al barri del Raval de Barcelona.

Programa:

23 de maig
Sessió a càrrec de Marta Llorente. És doctora en Arquitectura i professora titular de Teoria de l’Arquitectura i d’Antropologia de la Ciutat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Està vinculada a dues línies d’investigació de la UPC: Art, Estètica i Antropologia de l’Espai i al Grup de Recerca GIOPACT.
Lectura: La ciudad: huellas en el espacio habitado

6 de juny
Sessió a càrrec d’Àlex Matas. És doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professor de la mateixa disciplina a la Universitat de Barcelona. És membre del Grup de Recerca de la UB “Literatura Comparada en l’espai intel·lectual europeu”.
Lectura: La ciudad y su trama

20 de juny 
Sessió a càrrec de Miquel Fernández. És doctor en Antropologia Social i professor de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment està vinculat a l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió).
Lectura: Matar al Chino

Joan Muñoz és llibreter de La Central i responsable de les seccions d’Estudis Literaris i d’Historiografia de La Central de Mallorca. Llicenciat en Història i Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada.

Calendari: Els dimarts 23 de maig, 6 i 20 de juny, de 19:30h a 21h.
Preu: 35 euros (3 sessions)
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Fotografia: Manolo Laguillo

Anuncis
Anotació | Aquesta entrada ha esta publicada en ComentarisMataralChino, Matar al Chino. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.