Delicte, policies i urbanistes

avui es fa això en el marc de BCNEgra

CIUTAT I DELICTE

LA PREVENCIÓ DEL CRIM I DEL DELICTE MITJANÇANT L’URBANISME
Divendres 31 de gener – 19 h
Col•legi d’Arquitectes de Catalunya. Pl. Nova, 5

Taula rodona

Per la seva component irracional, el delicte i el crim són difícils d’evitar, però a ningú no se li escapa que un jardí espès i frondós és més perillós que un d’obert.

A l’hora d’evitar un delicte, els carrers no són neutrals i, de vegades, els arquitectes tenen una part de la responsabilitat en les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes a les urbs que ells dissenyen. De tot això, se’n parlarà en una taula rodona en què es posarà de manifest la relació entre crim i urbanisme.

Participants: Joan Miquel Capell, doctor en dret i comissari dels Mossos d’Esquadra; Itziar González, arquitecta urbanista, exregidora del districte de Ciutat Vella i redactora del Pla de Seguretat de Lloret de Mar; i Francesc Muñoz, professor de geografia urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l’Observatori de la Urbanització de la UAB.

té delicte…”Per la seva component irracional, el delicte i el crim són difícils d’evitar, però a ningú no se li escapa que un jardí espès i frondós és més perillós que un d’obert. ” Per què serà la el pensament policial envers la ciutat opina exactament el contrari que Jane Jacobs i com tothom sap, un carrer estret i ple de gent és més seguur per la gent…però més insegur per la policia, més illegible, el bastió de totes les lluites obreres, al menys des de la Comunne ha estat els carrers estrets… resulta evocadora una anècdota sobre Haussman, el responsable de la destrucció urbanística de París. Aquest, davant les crítiques dels seus adversaris i davant la pregunta “per  què destrueix vostè els encantadors carrerons de la ciutat per construir grans bulevards impersonals i extremadament amplis? “, contestarà:” Quan les bales doblin les cantonades, tornarem a construir carrers estrets” Laymere, 1958 citado por Benévolo, 1993: 190).

La ciutat transparent és la que vol la policia. sobreviure en un mon com l’actual. Qui ens protegeix de la policia? la gent, i la gent necessitem aquests carrers que odien els que odien també la vida.

 

i com és que en una jornada sobre Ciutat i Delicte no es parla dels crims urbanístics i la violència implícita de totes i cada una des les incisions urbanístiques fetes, al menys, al Raval?

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Contramoviments, Cultures de control. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.