Estratègia incendiària de les elits barceloneses proclamada per l’estulta ploma d’Enric Sierra

Veïns del barri de Rocafonda protestes contra l'assalt policial a la mesquita

Veïns del barri de Rocafonda protestes contra l’assalt policial a la mesquita

Un article a La Vanguardia d’aquells per emmarcar…de fet el títol bé es podia aplicar als editors i al autor…”Estrategia delictiva”…el paio descobreix que han passat una sèrie de coses a les “barriades extremes”…

Segons el “periodista” aquest estiu s’ha produït en aquests llocs aldarulls “bastants inusuals al nostre país” que han tingut una característica comuna i que “no els hi ha passat per alt a la policia”. Es tracta de “grups nombrosos i violents que intenten intimidar les patrulles policials de barri atacant-les físicament”…i mireu com és la poli: no els hi ha “passat per alt”….el brillant anàlisi continua de la següent manera:

“El modus operandi d’aquestes accions és molt semblant. Quan una patrulla policial entra en una d’aquestes zones que serveixen de refugi a delinqüents o activitats ¡l·legals, grups que donen suport a aquests indesitjables veïns ataquen els agents. En ocasions, aquesta turba ha arribat a superar el centenar de persones. Una de les tècniques mes alarmants consisteix a envoltar els cotxes patrulla i sacsejar-los mentre profereixen crits i amenaces de linxament fins al punt que els agents temen per la seva integritat física i han de sortir per cames o demanar reforços. En aquests enfrontaments s’han vist agressions als policies que van des de pedrades fins a empentes i cops de puny.Diversos agents han resultat ferits per aquests violents escarnis aquest estiu.”

És veu que el preclar alcalde de Mataró Joan mora, ja ha descobert que es tracta d’una estratègia “que segueixen aquests delinqüents amb el suport de grups radicals. Sembla que l’objectiu ocult consisteix a crear guetos imitant les conflictives banlieues franceses on la policia tingui por d’intervenir i així puguin servir de base segura per a les seves activitats”. Evidentment el “barri crític” no és un altre que el de Rocafonda amb  “un terç de la seva població estrangera“.

El que més li sobta al articulista no és que “grups antisistema s’aliïn amb causes delictives” sinó que grups parlamentaris s’adhereixen a aquestes estratègies. A més, es veu que un “conegut -i molt perillós lladre de motos, ahi…si De Sica aixequés el cap!- que va motivar un dels aldarulls quan va ser detingut es va presentar desafiador al ple de l’Ajuntament !…una bèstia entre prohoms! En fin, aquesta xapuça d’article sembla que té ganes de què efectivament els nostres barris les perifèries extremes abandonats de la mà de déu es converteixin en llocs on la violència que pateixen es torni contra els violents: la policia, els polítics irresponsables i els opinadors tontos del cul com aquest Enric Sierra.

Amb aquests articles tan obtusos a un se li escapa el riure però un riure nerviós perquè aquest tipus de lectures criminalitzadores dels barris perifèrics o directament dels estrangers només poden anar en una direcció, la de fer més violenta la ciutat i la d’anar cap a una profecia autocumplida i és que aquests barris, efectivament només vegin entrar representants de l’estat vestits d’uniforme i armats. I com bé sabem, alimentar més violència i odi només comporta més violència i odi, i tot per tenir una columneta a La Vanguardia. Aquests periodistes irresponsables racistes i classistes algun dia se’ls hauria de jutjar per instigar a la violència i l’odi contra els pobres.

De fet l’assalt policial a la mesquita la nit de Laylat al-Qadr, la Nit del Destí, ha estat recollit per diversos mitjans dels que el columnista defineix com “antisistema”. En aquesta article apareixen també uns vídeos d’agressions policials a les seves dependències. En fin, contra els violents, serenor i confiança en la gent.

Aquesta entrada ha esta publicada en Contramoviments, Desercions urbanes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s