Multitud enfurismada versus goriles de paisà. Nou Barris i el Guinardó en lluita contra les seves inefables regidores

Al guinardó s’esta fent una cosa  semblant a la que es fa a 9 barris contra la regidora, l’inefable Francina Vila, la que va dir que si el David Fdez deixaria els gossos -no els mossos- a la porta i es dutxaria abans d’anar-hi.

Francina Vila, política no grata

Un grup de veïns d’Horta-Guinardó demana la dimissió de la regidora per CiU pel seu abús de poder
Aquest pròxim diumenge, dia 24 de febrer, tindrà lloc a la plaça Eivissa un acte de protesta contra la gestió de Francina Vila al capdavant del districte d’Horta-Guinardó. Un grup de veïns, cansats del menyspreu amb què aborda les demandes ciutadanes, s’han organitzat per exigir la dimissió de la regidora de CiU, a qui també acusen d’una exasperant desídia a l’hora de vehicular els acords presos amb les plataformes i els grups veïnals. «Ha optat per una línia justificativa que no podrà mantenir gaire temps, basada en aquella pràctica de qui dia passa, any empeny», diu Jordi Coronas, conseller de districte per ERC. Segons Coronas, Vila acostuma a defugir l’enfrontament, «però la ciutadania vol ser escoltada i espera una resposta adequada a les seves necessitats».També des de la CUP retreuen a la regidora l’estil autoritari amb què exerceix el càrrec, durant el qual s’ha vantat de presentar números que contrasten amb les dades oficials. «Fa servir aquella màxima que diu que una mentida repetida 1.000 cops es converteix en realitat». La formació independentista posa d’exemple el preu que l’Administració paga a l’Església per haver traslladat el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAT) a l’antiga clínica de les Carmelites. Si bé Vila va assegurar que el cost pujava a 7.200 euros mensuals, les associacions de veïns de la Guineueta i de Canyelles van conèixer de la mà del Consorci Sanitari de Barcelona que el preu arriba a 11.180 euros mensuals, resultat de la suma del lloguer (6.100 euros) i dels diners públics destinats a les obres (5.080 euros). «O la regidora no se n’assabenta o va mentir deliberadament», afirma la CUP.A més d’aquests aspectes, l’oposició critica Vila per impedir que les entitats desenvolupin activitats a la via pública o per entorpir la tasca associativa, en particular pel que fa a la demanda d’un Casal de Joves al barri d’Horta. Segons la CUP, «el clàssic mantra que diu que no hi ha diners no s’adiu amb les generoses subvencions que atorga a entitats i a centres catòlics». És el cas de la Fraternitat de Santa Maria de la Resurrecció o de la residència de les Carmelites, sobre la qual la formació exigeix l’expropiació en ser de propietat pública. «Aquestes quantitats són innecessàries, a banda que permeten al Bisbat continuar especulant amb els béns immobles», indiquen.

Igualment, la regidora de CiU ha rebut crítiques per no interposar-se al tancament de l’escola bressol situada a l’Hospital de la Vall d’Hebron, sobre el qual «vam recordar-li que, si no se subvencionessin escoles religioses que segreguen per sexe, hi hauria hagut diners per evitar el seu tancament». També el republicà Coronas lamenta que, lluny d’adherir-se a la Plataforma 0-3, Vila s’ha dedicat a tirar pilotes fora. «Què si és culpa de l’Estat, que si de la Generalitat, que si no ha rebut les cartes de la Bressola…». En un to amarg, Coronas confessa que ha passat d’esperar què faria el govern de CiU a la decepció majúscula de veure com «hem perdut serveis, dues línies de P3, els busos de barri en dies festius o els plans urbanístics previstos».

Ofenses virtuals
Francina Vila, regidora de l’Ajuntament de Barcelona des del 2007, presumeix de ser una persona dialogant i sensible a les inquietuds ciutadanes. Valors que hauria pres durant el seu pas per la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), els cadells de CDC, on va ser a l’executiva entre els anys 1999 i 2003, abans de fer el salt definitiu a la vida municipal.

El fet, però, és que la trajectòria d’aquesta consultora de serveis d’urbanisme de 33 anys està minada d’incidents que sobrepassen la seva controvertida gestió al districte d’Horta-Guinardó.

Al desembre de 2007, poc després d’estrenar-se a l’Ajuntament, va ser detinguda a l’Havana quan participava amb altres militants de la JNC en una concentració de les Dames de Blanc, el grup dissident cubà format per familiars de presos polítics.

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/02/francina_vila_politica_no_grata_34047.php

m.

Nou Barris dona una repasada a Irma i els seus goril·les se la tornen a la gent

Irma Dimissio!Ahir a la audiència pública del districte, després de que la senyora Rognoni abandonés la seu sense respondre a les preguntes de les veïnes, aquestes varen cabrejar-se mes del que ja estan. Entre alguns forcejaments una persona sense identificar, de la qual desconeixem la seva identitat i càrrec (Mosso o Seguretat Privada) va agredir i amenaçar amb una detenció a un company que recriminava a Irma la seva actitud infantil al abandonar el ple.

A la sortida d’aquesta, dugues companyes varen creuar-se en un pas de vianants amb el cotxe de la regidora sortint del aparcament. Ambdues, en el seu ple dret de protesta com a ciutadanes, varen cridar diverses consignes contra la regidora i ràpidament van ser rodejades i agredides per uns sis subjectes sense identificar. A una d’elles, que duia una càmera de fotografia, ja que treballa de fotògrafa, varen amenaçar-la amb retirar-li i esborrar-li les fotografies que havia pres durant l’audiència. Al mateix temps, que per la força, l’empentaven i retorçaven el braç.

Els dos successos, han derivat en una inflamació a l’esquena del company agredit dintre de la sala d’actes, i amb un esquinç al canell per una de les companyes i una contractura cervical per l’altre, en els successos a la sortida del parking. Les tres companyes han acreditat les seves lesions front les professionals del CUAP Cotxeres de Borbó només finalitzar el succés.

Considerem que aquesta actitud de la regidora Irma Rognoni i del portaveu del grup de CIU Santi Borrull, així com la resta de l’equip municipal conformat per la gent del partit, només és pot qualificar en termes de covardia i ineptitud de i front les ciutadanes de Nou Barris. Es per això que exigim la dimissió immediata de Irma, Santi i la resta del equip municipal, així com la investigació de quines persones varen agredir a les veïnes del districte i el motiu per el qual no anaven identificats com a policies o seguretat privada.

A mes a mes, volem felicitar a totes les veïnes del districte que ahir varen omplir la sala, sent una de les majors assistències mai vistes, i varen dir-li ben clar a la regidora que es el que en pensen de la seva política. Amb una actitud contundent veïnes del barri de Trinitat Nova, lluitadores de 500×20 i del CAP de la Guineueta, companyes de 15M Nou Barris i Trobada Alternativa, treballadores de Sarbus, així com persones a títol individual, varen demostrar que Nou Barris, està més que cabrejada!! I avui ho hem de tornar a demostrar en el Ple del Districte de les 19h!!

http://capnoubarris.wordpress.com/2013/03/12/nou-barris-dona-una-repasada-a-irma-i-els-seus-goril%C2%B7les-se-la-tornen-a-la-gent/

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Contramoviments, Cultures de control, Desercions urbanes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.