Antes lo decimos antes sucede Hipster-Tour-Barcelona-Raval

Hipster Tour – Barcelona/ Raval

hispter tour

Hipster Tour – Barcelona/ Raval

“El Raval es el barrio hipster por excelencia donde descubrir las tribus urbanas y las corrientes sociales que marcan tendencia. Se trata de un barrio vibrante, lleno de contrastes y multicultural, donde los badulakes, los turbantes y las mezquitas conviven en armonía con los jóvenes más cool, las galerías de arte y los bares más innovadores. Pasear por el raval es sinónimo de “Ravalear” que significa callejear, descubrir los grafitty más trasgresores, cazar piezas únicas en las mejores tiendas vintage y visitar los concept stores más atrevidos.”

Recordeu el que estàvem dient i que es publicarà al llibre coordinat per la Josepa Cucó

portada_contra_metamorfosis urbanas

doncs el meu capítol era aquest de “El mito del Barri Xino de Barcelona. De control de población descapitalizada a la mercantilización de la pobreza”, molt inspirat en el Manel Delgado clar però especialment en un altre  Manel, el Manel González al que li dec molt, i concretament la seva reflexió sobre “el futur” de la zona de Robador…i deixeu-me que transcrigui literalment la seva reflexió:

“jo m’imagino el futur del barri amb veïns protegits, en pisos protegits, en perill d’extinció, o sigui veïns en mans de l’administració, hostatges de l’administració…”no pots guanyar més de tant”…estan en reductes, com si fossin reserves de indios i la resta turistificat: o sigui baretos, residències d’estudiants, museus, filmoteca, o sigui ho veig totalment explotat de cara a la  turistificació i la cultura”com pol d’atracció i tal i els veïns en reserves”

en fin gràcies Manel(s) i gràcies a la resta

Aquesta entrada ha esta publicada en Contramoviments, Espectacularització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Antes lo decimos antes sucede Hipster-Tour-Barcelona-Raval

  1. Retroenllaç: Antes lo decimos antes sucede: Hipster-Tour-Barcelona-Raval

  2. Joan ha dit:

    También hay putas que se cuelgan del cuello, carteristas, gente meando y vomitando. De eso no decis nada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.