Pisos de protecció oficial de l’illa Robador

De moment es té coneixement, pel que s’ha vist i sentit allà al carrer que en aquella illa, no hi viu ningú dels afectats pel pla de “reforma” de la zona. En el moment de l’arribada dels nous veïns propietaris (estiu de 2006) s’informava que els pisos tenen dos o tres habitacions. Les primeres 38 famílies entrarien a viure-hi  en una data senyalada, el 18 de juliol.

Segons el diari 20 minutos del 10 de juliol de 206

“Les promocions d’habitatges protegits de la cooperativa de veïns El Teu Barri i d’Habitatge Entorn de CC OO ja estan enllestides.

El 80% dels futurs propietaris tenen ingressos per sota del salari mínim i entre el 70% i el 80 són joves menors de 35 anys.

Aquest habitatges formen part del conjunt urbà de l’Illa, situada entre la Rambla del Raval i els carrers Sadurní, San Rafel i Sant Pau, que ha d’esdevenir un eix dinamitzador de l’entorn.”

Afegeix que “La urbanització dels 12.000 m2 que configuren l’Illa Robadors és la gran última transformació del barri del Raval. 120 habitatges. En ella s’hi edifica un aparcament de 240 places que es finalitzarà el setembre i una central de recollida penumàtica de residus que entrarà en servei a mitjans del 2007. A més, del centenar d’habitatges protegits també es construirà la Filmoteca, a la plaça Salvador Seguí, i un hotel de luxe de deu plantes. Aquest edifici, de la cadena Barceló, tindrà 186 habitacions.”

Els pisos de la promotora d’UGT, Qualitat Habitatge Social (QHS, es una empresa creada en 1995 con la misión de ejecutar el programa de vivienda social impulsada por UGT Catalunya. Información: Carrer de Sant Oleguer, 17. 08002-Barcelona. Tfno. 936.011.077/78), s’entregaran durant l’any vinent.

De tota la notícia, el més inquietant és un dels comentaris.

Dice ser Núria, 10.07.2006 – 11.57h

Habitatge Entorn, pertenece a CCOO. Soy propietaria de un piso de esta constructora desde hace 4 años, en los cuales las obras todavía siguen, y siguen, debido a que construyen peor que mal!! nuestra comunidad se ha gastado 12000 euros en abogados (y lo que nos costó conseguir uno.. porque todos dicen que son MAFIA), nuestra fachada sugue cayendo, seguimos teniendo humedades e inundaciones. Pero esta MAFIA, siempre sale indemne de “todo”, eso sí!! Y amparados por ayuntamientos y partidos políticos. Por cierto, nos hicieron pagar 18000 euros en dinero negro. VIVA LA PROTECCION OFICIAL!!. Ningún ayuntamiento ni estamento político nos hizo caso cuando acudimos a ellos. ¿Otro negocio para ellos tal vez???

La coordinadora del Raval contra l’especulació, publicava el seu Dossier contra la violència immobiliària al seu “Algunos apuntes sobre la especulación y violencia inmobiliariason es denunciava que :

A hores d’ara, i malgrat les peticions que n’han fet diferents col·lectius del districte, encara no disposem de cap relació oficial del nombre de veïns «desplaçats» per aquesta operació, del nombre de veïns reinstal·lats o no en pisos de titularitat pública, de les sumes de les indemnitzacions rebudes pels veïns expropiats, de les pressions a què van estar sotmesos els que van oposar alguna resistència a aquestes expropiacions… cap dada, cap registre. Els veïns de la zona saben, però, que els imports percebuts per l’expropiació dels seus pisos i locals van ser, com en les altres operacions d’execució dels PERI a Ciutat Vella, en la majoria dels casos irrisoris, molt per sota dels rebuts en altres districtes de la ciutat en actuacions de molta menys envergadura, igual que les compensacions als llogaters no «reinstal·lats»; fet que, davant la dificultat d’accedir a un altre habitatge arran de la revalorització de la zona i l’encariment accelerat dels lloguers en aquest període, a la pràctica ha suposat un percentatge molt elevat de veïns «rellogats» en habitacions al mateix barri o la migració cap a la perifèria de la ciutat o altres municipis. També coneixen, com els veïns de la Ribera i els barris de Sant Pere i Santa Caterina, els mètodes coercitius utilitzats primer per Procivesa i després per Focivesa per obtenir el seu consentiment als processos expropiatoris.

I el 7 d’abril de 2003 el diari 20Minutos recordava que veïns havien denunciat a ProciVesa per expropiació irregular i havíen guanyat. De fet, l’advocat Eduard Moreno, que va presentar la denúncia en nom de l’Associació de Veïns per la revitalització del Casc Antic, Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i membres del col·lectiu del Forat de la Vergonya, estima en 4.000 milions de pessetes (pel cap baix, uns 24 milions d’€) el frau municipal per les indemnitzacions no pagades en l’execució dels PERI de Ciutat Vella.

com deia, inquietant…

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sospites de corrupció. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.