Una d’aporofobia: Entrevista a la nova Regidora de Ciutat Vella Mercè Homs

Amb totes les cauteles i correcció d’una professional de la política – això  sí, menys refinades que els nostres “amics” dels partits anomenats progressistes- la nova regidora de Ciutat Vella insinua alguns dels principis que regeixen -i regiran si és possible, encara amb més contundència, el districte. La nova regidora que viu a Gràcia es retrata prou en aquesta entrevista de Xavier Alegría, segurament, a malgrat seu (per assolir el cinisme d’un Rubalcaba o d’un Mas, cal molta carretera…). L’entrevistador li pregunta pels “temes recurrents al parlar del Raval”: prostitució, petits traficants, concentració de vagabunds o l’especulació immobiliària. Les respostes no tenen desperdici, totes segreguen un odi als pobres en qualsevol forma que adoptin, i en forma de silencis còmplices, una lloança i submissió descarada a les elits dirigents .

Per exemple, sobre la prostitució afirma que “nadie piense que en el Raval se tolera lo que en otros distritos no se tolera. Queremos ser un distrito como el resto. No queremos prostitución ni aceptamos que “por tradición” o porque el Raval tiene siempre unas cosas determinadas”...es deu oblidar que la prostitució al carrer s’exerceix també a les Corts, a Pedralbes, Sarrià, Sant Gervasi i que de meublés, hi han per tota la ciutat… i que la prostitució és un ofici mol digne i que la seva problematizació és estructural i té molt a veure amb “el matrimoni catòlic”, i la monogàmia utilitarista i masclista que el seu partit sacralitza. I a més, tampoc recorda que ex-tècnics municipals de Ciutat Vella i policies estan imputats i condemnats per tracta de blanques, corrupció i proxenetisme i que són aquestes trames les que determinen la “puta vida” (amb perdó) de moltes noies.

Sobre l’especulació directament no diu res, surt per la tangent  i es possa a parlar que “También somos conscientes de que hay una sobresaturación de todo esto y si queremos poner el acento en “hacer barrio” pues tenemos que enfocar las ofertas de servicios más a la gente que vive, a los vecinos, que a la gente de fuera que viene a pasar unos días” …Excusatio non petita, accusatio manifesta, en altres paraules, que el èmfasis en el turisme que beneficia a uns pocs a costa del veïns continuaran campant a plaer i  l’especulació “ni mentarla, que de algo hay que vivir”.

Un altre mostra d’odi als pobres, en aquesta cas, manifestant-se en forma de racisme, és la seva proposta per la política comercial: S’ha de treballar amb les associacions de comerciants, diu, “de forma que se vayan haciendo las cosas de manera racional, evitando que se nos den casos como tipo Sant Pau con todo lleno de tiendas de móviles” de nou, el que molesta son els “super” o les tendes de mòbils de marroquís, pakistanesos o llatinoamericans….les tendes de sabates de pelai, les d’ordinador de Sant Antoni, les de roba i joies de Portal de L’Àngel, els articles de vestir segona ma de riera baixa…sembla que no requereixen cap “normalització o racionalització”…

I per últim, s’ocupa de la immigració com a tema específic per afirmar que ” cuando una cultura te acoge y te acoge como  igual, con esta generosidad.. .pues la gente lo agradece y lo transmite a sus familias, a sus países….”em sembla que és una mica exagerat -per no dir vergonyós-  afirmar que “una cultura t’acull” (sic), quan en aquest país -com en gran part d’Europa, impera un racisme rampant que té la seva màxima expressió en els Centres d’internament d’estrangers (CIE’s) , la llei d’estrangeria i l’assetjament continu als “immigrants” els quals són sempre sospitosos d’alguna cosa i als quals s’els exigeix que a cada moment vagin demostrant la seva docilitat, “normalitat” i laboriositat….

….en, fin, més del mateix, amb uns lleugers matisos: la hipocresia dels polítics de CiU es manté sota un llindar “assumible”, és a dir, que l’atac als pobres que ha caracteritzat les intervencions polítiques sobre el Raval, serà més explícit que mai, cosa que facilita la confrontació i la crítica…i segon matís: sempre ens quedarà l’esperança de “l’esquerra”, de que quan la dreta no ho faci bé, podrem il·lusionar-nos pensant que és cosa de la “dreta” i que un partit “d’esquerres” serà menys violent amb la població del Raval…de ilusiones también se vive….

L’entrevista l’ha realitzat en Xavier Alegría per al “Periódico del Raval es pot trobar íntegrament a: http://periodicoelraval.blogspot.com/

Aquesta entrada ha esta publicada en Mite, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una d’aporofobia: Entrevista a la nova Regidora de Ciutat Vella Mercè Homs

  1. Retroenllaç: Entrevista a la nova Regidora de Ciutat Vella (Mercè Homs) « Contenido

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s