Todo nuevo, todo nuevo!(veritablement es vol preservar la diversitat socioeconòmica al Raval?)

Al Raval s’arrasa amb allò vell, i sobre les runes es construeix de nou. Moltes vegades i com ja han deixat palès molta gent, amb uns materials i un gust més que discutible. això ha passat especialment a les finques construïdes per als benaventurats que es van salvar de la crema i van rebre alguna contraprestació per destruït casa seva. son les finques de l’illa SAnt Ramon o les del carrer Mª Aurèlia Capmany.

El criteri ha canviat una mica amb els nous edificis de l’illa Robador. però en qualsevol cas. L’error i la contradicció lògica amb el que que diuen que fan és que es destruint allò vell no només s’acaba amb la memòria del barri, el seu patrimoni arquitectònic (les cases fàbrica, per exemple, amb menys “cachè” que les runes del Born però amb més contundència antagonista), social, econòmic i cultural …això ja es perd i sembla que així es vol fer…fer desaparèixer l’història del primer barri industrial del sud d’Europa, bressol de revoltes i de millores pels treballadors (com les 10 hores de jornada i les 8h desprès inaugurant aquesta jornada i oferint-la al món sencer). També d’una fecunditat artística de la cultura urbana que va atreure a tots els esperits inquiets del món…

Això, seria poc sinó es fes sempre -com deia Montalbán- a costa de la població més dèbil de la ciutat però, insiteixo, la contradicció de les autoritats és que la suposada heterogeneïtat i diversitat que diuen buscar la neutralitzen si obliguen, per exemple ara, l’àrea de robador/ Sant Ramon, a deixar totes les finques com noves, restaurades i segurament concentrades en poques i poderoses mans. no és que les prostitutes haurà de fotre el camp com si tinguessin la peste, sinó que tota la varietat de comerços, de tipus d’habitatge, i per tant de tipus de veïns, de bars, de converses, de formes de fer i de parlar i de ballar, desapareixeran “com llàgrimes sota la pluja”.

A partir de Jacobs…:203

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.