“Coherència” o ideologia

“Gran parte de la opinión que la gente sustenta acerca de la vida social nunca alcanza o influencia vigorosamente a su conducta.”

En una enquesta o entrevista, “l’ informant” expressa la seva opinió i l’entrevistador, en base a la categoria socioeconómica, l’edat, el gènere, classifica la resposta que reconeix com a “verdadera” i desprès la gent compromet el seu comportament de manera diametralment oposada a allò al que s’ha referit.

Els codis de creença en els rols poden definir-se formalment com l’activació de la ideologia i aquesta sorgeix a través de la influència de les condicions socials i no sotmesos als dictats de la coherència lingüística.

Per tant, com podem saber què pensen els actors? o millor dit, podem saber què pensen els actors? Per Goffman, lògicament, es conclou que els actors actuen però no tenen experiències. Sennett li retreu als seguidors de Goffman que aquests no treballen des d’una teoria general de la societat, sinó més aviat des d’un símptoma principal d’una malaltia moderna: l’incapacitat d’imaginar relaciones socials que poguessin despertar molta passió. Una imaginació de la vida pública en la qual les persones es comporten, i maneguen la seva conducta, només a través de la retirada, “l’acomodació” i l'”apaivagament”

A partir de Sennett, “El Declive….: 91”

uish…què pensaria Isaac Joseph?

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Teoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.